Lisans tamamlayan ebe ve hemşireler mesai saatlerinde staj yapabilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2011 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisans tamamlama için öğrenim gören binlerce ebe ve hemşire stajlarını daha kolay yapabilecek. Sağlık Bakanlığı, lisans tamamlama ile ilgili genelgede değişikliğe gitti. Mesai saatlerinden staj yapılmasının önünü açtı. Lisans tamamlama yapılacak birimler genişletildi.

Türk Sağlık Sen'den yapılan açıklamada, lisans tamamlayan ebe ve hemşirelerin stajlarının kolaylaştırılması için Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuru hatırlatıldı. Başvuruda, staj yapılacak kliniklerin kapsamının genişletilmesi ve 240 saat olarak belirlenen staj süresince çalışanların söz konusu hastane kliniklerinde geçici görevlendirilmesi için düzenleme yapılmasının istendiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı'nın talepler üzerine lisans tamamlama ile ilgili genelgede değişikliğe giderek mesai saatlerinde staj yapılmasının önünü açtığı, lisans tamamlama yapılacak birimlerin genişletildiği aktarıldı.

Açıklamaya göre, daha önceki genelgede hemşirelik lisans tamamlama programında staj; iç hastalıkları, genel cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde yapılacaktı. Yeni düzenleme ile bu kliniklerin yan dallarına ait birimlerde de staj yapılabilecek.

Daha önceki genelgede ebelik lisans tamamlama programında staj; jinekoloji, doğum, yeni doğan ünitesi ve çocuk kliniklerinde yapılacaktı. Yeni düzenleme ile bu kliniklerin yan dallarına ait birimler de de staj yapılabilecek.

MESAİ SAATLERİNDE STAJ YAPMA HAKKI DOĞDU

Genelgede en önemli değişiklik ise stajların nasıl yapılacağı ile ilgili düzenlemede oldu. Daha önceki genelgede kendi kurumlarında staj imkânına sahip olamayan personelin kurumlarından izinli ya da görevli sayılmayacakları belirtilerek, stajlarını hafta sonları, nöbet ertesi veya yıllık izin kullanarak yapabilecekleri belirtilmişti.

Söz konusu genelgede yapılan değişiklikle staj yapacakların staj süresince kendi kurumlarından izinli ya da görevli sayılmayacakları düzenlemesi kaldırıldı. Stajı mesai saatleri içerisinde yapabilecekleri hükmü eklendi. Yeni düzenlemede ayrıca mesai saatleri sonrası ve hafta sonları da staj yapılabileceği belirtildi. Bu düzenlemeye göre staj yapacak sağlık çalışanları kurumları tarafından staj yapacakları kurumda görevlendirilebilecek veya izinli sayılabilecek.

Genelgede ayrıca yapılan bir değişiklikle staj yapan sağlık çalışanının çeşitli nedenlerle stajını final ya da bütünleme sınavından sonra tamamlarsa sınavlardan başaralı olmak kaydıyla programdan mezun olmaya, uygulamasını (stajını) tamamladıktan sonra hak kazanacak. Stajı kendisine tanınan eğitim öğretim süresi içerisinde tamamlayacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber